Soliste Veerle Schütz (viool) bij het DSO

Op 24 april 2016 speelt de talentvolle violiste Veerle Schütz het Rondo D 438 voor soloviool en strijkorkest van Franz Schubert in de Clemenskerk te Havelte.

Veerle klein

Veerle Schütz (1994) begon op zevenjarige leeftijd met vioolles aan de plaatselijke muziekschool in Groningen. Toen ze naar het gymnasium ging in de stad, vervolgde ze haar lessen bij Rita Rouw.
Ze werd aangenomen in het Haydn Jeugd Strijkorkest, waarin ze zeven jaar heeft gespeeld, waaronder één jaar als aanvoerder en twee jaar als concertmeester en soliste. In 2014 gaf ze zowel de Nederlandse als de Italiaanse première van Pēteris Vasks’ Vox Amoris. Dit stuk is tevens opgenomen op CD. Met het HJSO heeft Veerle tournees gemaakt naar Zweden, Letland, Italië, Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Spanje, Rusland en Frankrijk.
In 2011 won ze de Eerste Prijs, de Rabobank Concert Prijs en de Muziek Centrum Nederland Prijs in de Regionale Finale van het Prinses Christina Concours. In datzelfde jaar werd ze aangenomen voor de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ilona Sie Dhian Ho. Na een jaar besloot ze dat ze toch liever naar Groningen wilde en werd aangenomen bij Sonja van Beek. Momenteel zit ze hier in het derde jaar Bachelor.

Veerle bespeelt een kopie van de Giuseppe Guarneri del Gésu 1744 “Ole Bull”, gebouwd door Hendrik Woldring in 2012.
Haar stok is is een model Julian, gebouwd door Sebastian Dirr.