Slecht nieuws/ Goed nieuws

Slecht nieuws

Tot ons grote verdriet kan Andreas Oosterkamp wegens ziekte het trompetconcert van Haydn niet uitvoeren met het Drents Symfonie Orkest en dat plaatste het bestuur van het orkest voor een groot probleem. Het zoeken naar een vervanger voor Andreas voor de nieuwjaarsconcerten op 8 januari (Westerbork) en op 15 januari (Diever).

Goed nieuws

Het goede nieuws is dat we in Richard Visser een professionele vervanger hebben gevonden. Hij gaat als solist optreden tijdens de concerten en we zijn hem heel dankbaar dat hij op korte termijn bereid is geweest het DSO  uit de brand te helpen.

Wie is Richard Visser?

Richardvissertrompet1bew2

Richard begon zijn muzikale loopbaan al op zesjarige leeftijd, eerst op de blokfluit en later de trompet. Als vrij snel werd duidelijk dat de muziek zijn ding was.

Richard studeerde aan het Prins Claus Conservatorium (PCC) in Groningen HaFaBra-directie bij Klaas van der Woude en Tijmen Botma. In 2008 slaagde hij Cum Laude voor deze studie.  Daarna studeerde hij trompet aan het PCC bij Auke van der Merk en Bob Koertshuis. Richard volgde masterclasses bij o.a. Ole Edvard Antonson, Peter Masseurs, Adam Rapa en Derek Watkins.

Richard is in 2010 aangesteld als lead-trompettist bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Met dit orkest het heeft hij al tal van concerten over de hele wereld gegeven.

Naast zijn werkzaamheden bij de kapel is Richard op dit moment dirigent van brassband Constantijn Huygens uit Appingedam en de Provinciale Brassband Groningen. Met beide orkesten won hij tal van prijzen