Een aangename verrassing

Tijdens de wekelijkse  repetitie op 14 maart j.l. werd ons door Ine Harmeijer een door haar en Olga Meyling ontworpen en geschreven boekje aangeboden, ter gelegenheid van het 60 jarig jubileum van het Drents Symfonie Orkest.  Dit herinneringsboekje, met concertverslagen, annecdotes en veel foto’s is een vervolg op het 10 jaar eerder verschenen boekwerk over het 50 -jarig bestaan van het DSO. De leden van het orkest waardeerden het enorm dat de dames zo’n prachtig herinneringsboek hadden samengesteld en een groot applaus viel hen ten deel.

Op de omslag  is een foto geplaatst van een door de leden gemaakt kunstwerk, t.g.v. de 50 ste verjaardag van het DSO. Dit kunstwerk hangt in de repetitiezaal in Beilen en kan daar worden bewonderd.

boekje omslagkl
Al lezend in dit jubileumexemplaar valt op hoe betrokken de leden zijn bij de vereniging. Alle leden zijn geïnterviewd en hun opmerkingen zijn in het geel als ‘quotes ‘ geplaatst. Leuk om te lezen.
Ook blijkt weer dat men niet alleen het samen musiceren hoog in het vaandel heeft, maar het orkest is ook reislustig. We maakten een reis naar Bergen Noorwegen, waar een internationaal muziekfestival plaatsvond), maar ook een gezellige boottocht en hadden een feestelijke bijeenkomst in Elim bij Ine Harmeijer en Wim de Graaf.
Maar het gezamenlijk repeteren en musiceren blijft voor allen toch de verbindende factor.
Op naar het 70 – jarig jubileum!