DSO Nieuwsbrief

Het bestuur van het DSO blijft doorgaan met plannen maken, ook als t.z.t. blijkt dat geplande activiteiten niet door kunnen gaan of bijgesteld moeten worden.
Het doel van het orkest is zoveel mogelijk als volledig orkest te kunnen musiceren en we willen dan ook als  start van het nieuwe seizoen met het gehele orkest beginnen met de repetities.
Niemand weet hoe het verder gaat met het Coronavirus, maar als we ons strikt aan de regels houden kunnen we weer gewoon met elkaar repeteren.
Het KNMO heeft trouwens gemeld dat ook voor blazers 1,5 meter afstand voldoende is, met uitzondering van de fluiten.
Het bestuur is er in geslaagd een geschikte ruimte te vinden in de grote kerkzaal van de Pauluskerk in Beilen voor ons eerste samenzijn. We kunnen hier met z’n allen op 27 augustus terecht om 19.30 uur.
We willen rekening houden met leden die zich zorgen maken door 1 x per maand in een grotere ruimte te repeteren en daarnaast gedurende de rest van de maand, in gescheiden repetities van strijkers en blazers, in ons thuishonk de Notenkraker te Beilen.

Programma 2020

Het kinderconcert “De Gelaarsde Kat” in de Tamboer in Hoogeveen gaat niet door. In overleg is besloten het optreden een jaar uit te stellen.
Het DSO probeert in het najaar een klein inloopconcert te geven in Meppel met een stuk voor blazers, een stuk voor strijkers en een gemeenschappelijk stuk.

VVV concerten ( 75 jaar Vrijheid)

De provincie Drenthe organiseert begin april tm 5 mei 2021 de Drentse Maand van de Vrijheid. Op deze manier kunnen veel activiteiten die in 2020 niet doorgingen, alsnog plaatsvinden.
De drie uitgestelde concerten van het DSO zullen ook tijdens dit Bevrijdingsevenement plaatsvinden.

Povdiv 2021

De mogelijkheid voor amateurorkesten om zich in te schrijven voor het EOF (het Europese muziekfestival in Plovdiv (Bulgarije) bestaat nog steeds. Het bestuur heeft besloten dat wegens de onzekerheden over de ontwikkeling van het Coronavirus wij niet naar Bulgarije zullen afreizen om deel te nemen aan dit festival.