Drie bevrijdingsconcerten op een rij

Op zaterdag 11 april 2015 om 20.00 uur ‘Concert van  Hoop’ in Herinneringscentrum Westerbork.
Voor bovengenoemd concert op het terrein van voormalig kamp Westerbork moet u zich van te voren aanmelden via secretaris@drentssymfonieorkest.nl .Op de avond zelf kunt u zich aanmelden in het museum. Hier krijgt u een kaartje voor de bus naar de locatie waar het DSO speelt. Het Herinneringskamp vraagt een bijdrage van u, nl 10 euro. Mobiele telefoons mogen op het terrein niet aanstaan.
Op het programma staan werken die zijn uitgevoerd in Kamp Westerbork op 11 augustus 1943. Klik voor het originele programma HIER.

Adres: Oosthalen 8, 9414TG Hooghalen

Onze solisten zijn: Beste Sevindik (viool)
Evelyne Overtoom (sopraan)
Eppe Bodde (tenor)
Met medewerking van het Meppeler Kamerkoor Cigale

Op maandagavond 13 april 2015 wordt in Meppel de dag van de bevrijding gevierd. ’s Avonds om 20.00 uur is er een bevrijdingsbijeenkomst in de Grote of Mariakerk te Meppel. Enige muziekgezelschappen, waaronder het Drents Symfonieorkest in samenwerking met het Meppeler Kamerkoor Cigale, verzorgen het muzikale aandeel. Delen uit het programma van het Westerborkconcert van 11 april zullen daar klinken.  Zie Flyer_Concert en lezing_4.
De toegang voor het concert bedraagt 5 euro.

Adres: Kerkplein, 7811 JA,  Meppel

Op zondag 26 april 2015 vindt een concert plaats in de Zuiderkerk te Emmen. Het concert sluit naadloos aan bij de expositie “De weg van Anne Frank” die in de tentoonstellingsruimte van “De Fabriek” is gesitueerd. Het concert wordt in samenwerking met de Commissie Beeldende Kunst (CBK) te Emmen georganiseerd.
Tijdens het korte concert van 11.00 uur tot 12.00 uur worden hoogtepunten uit het programma Westerbork ten gehore gebracht. Aansluitend kan men de tentoonstelling bezoeken.  De toegang is 5 euro.

Adres Zuiderkerk, Wilhelminastraat 13, Emmen
Adres: De Fabriek, Ermerweg 88b, 7812 BG Emmen.