Brückenkonzert DSO met Jong Vocaal Groningen te Emden (Dld)

JVGJong Vocaal Groningen o.l.v. Nanny ter Wiel

Op 12-06-2005 heeft het DSO met het  IVAK Jeugd-Vocaal-Ensemble in het kader van een Brückenkonzert een concert in de Johannes a Lasco bibliotheek te Emden verzorgd, olv Otto Berg (DSO) en Nanny ter Wiel (dirigente koor IVAK; thans JVG).

Er werden stukken van Mendelssohn, Mascagni, Verdi, Hovhaness en delen uit verschillende musicals ten gehore gebracht. Het in 2005 gehouden concert werd als zeer positief ervaren, zowel door leden van het DSO, JVG als door Kultur am Emsdelta, de organiserende vereniging. De organisatie en muzikaliteit ademden kwaliteit uit.
De Vereniging Kultur am Emsdelta heeft het DSO verzocht wederom in het voorjaar van 2014 met het JVG (www.jongvocaalgroningen.nl) een concert te geven. Met Brückenkonzerten wil de vereniging Kultur am Emsdelta een uitwisseling van cultuur tussen Nederland en Duitsland tot stand brengen en in stand houden. (www.kultur-am-emsdelta.net). Het is voor het DSO zeker de moeite waard om op 6 april 2014 weer aan een Brückenkonzert deel te mogen nemen.