Liedjes van verlangen: onze solisten

Anna Maring

Anna Maring (2003) begon op haar vijfde jaar met viool bij Rita Rouw aan de StrijkersStudio in Groningen. Sinds september dit jaar studeert zij klassiek viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ilona Sie Dhian Ho. Ze volgde masterclasses bij bekende musici, onder wie Maria Milstein, Shunske Sato en onlangs – in oktober – bij Daniel Rowland. Orkestervaring deed Anna vele jaren op bij het Haydn Jeugd Strijkorkest (HJSO). In 2020 was zij concertmeester bij dit orkest en soleerde zij met de “Danse Espagnole” van De Falla. In hetzelfde jaar werd zij concertmeester bij het Atheneum Kamer Orkest (AKO) van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Afgelopen jaar speelde Anna eenmalig mee in het Concertgebouw Kamerorkest tijdens het festival Klassiek op het Amstelveld.

Anna nam deel aan verschillende muziekfestivals en concoursen. In 2018 won zij op het Britten Vioolconcours de eerste prijs in haar leeftijdscategorie, begin 2020 werd zij geselecteerd voor deelname aan de halve finale van het Davina van Wely Concours in Tivoli (Utrecht) en afgelopen jaar won zij de tweede prijs in de landelijke finale van het Prinses Christina Concours.

Anna geniet van het samen musiceren, ook in kleine ensembles. Momenteel speelt ze in een pianokwintet, en hoopt in de toekomst een plek te vinden in een vast ensemble.

Ze speelt sinds kort op een viool uit 1757 van een anonieme bouwer, die haar in bruikleen is gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

test

 

Carien Stuker

 

Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik in Utrecht op de muziekschool dwarsfluit leren spelen. Daar heb ik ervaring opgedaan in het muziekschool orkest en speelde ik in meerdere ensembles. Vervolgens heb ik in mijn studententijd met veel plezier in verschillende studentenorkesten gespeeld. Na mijn studie ging alle aandacht uit naar gezin en werk en heb ik 25 jaar niet gespeeld.

Na onze verhuizing naar Assen heb ik de dwarsfluit weer opgepakt, les genomen en speelde ik al gauw in een barokensemble. En van het één kwam het ander.  Zo heb ik vele jaren (12) in het DSO gespeeld; daarnaast heb ik veel kamermuziek gemaakt in verschillende samenstellingen.

Omdat wij verhuisd zijn, mag ik nu als afscheid nog eenmaal met het DSO de fluitpartij in De Dance of Blessed Spirits spelen!